Voksing for menn og kvinner

Voksing for Menn og Kvinner

Hva er vel mer kjedeligere enn når du skal inn i dusjen, finne frem barberhøvelen og bruke en evighet på å barbere deg her og der?
Noe som jeg også må legge til her: Bakterier elsker barberhøvler, her koser de seg og de blir til en stor happy bakterievekstfamilie, noen av de heter tarmbakterier.
Så dersom du bruker høvel over hele kroppen, vil du flytte bakterier som vanligvis lever «der nede» til andre steder på kroppen og det er ikke bra.

Men, nå skal vi snakke litt mer om hårfjerning med voks.
For at voksen skal kunne klare å feste seg til håret, må hårene ha en viss lengde såklart.
Du må ha spart i to uker eller lengre for å få ett godt resultat.
Den dagen du kommer til timen, ha gjerne på deg myke og løstsittende klær, stol på meg, det vil du vær glad for du gjorde. Trange klær etter en førstegangsbehandling etter en voksing første gang er lite digg og kan skape en irritasjon. Etterhvert kan du gjøre det, men løstsittende er å anbefale.

Gjør det vondt?
Jeg får dette spørsmålet ofte. Det er veldig forskjellig fra person til person. Er det første gang du gjør det så er svaret ja, det kan gjøre vondt. Jo grovere hårene er, jo mer vondt kan det gjør.
Legger, armhuler, lår er mindre sensitive områder, mens brasiliansk, bikini, ansikt og voksing av rygg er mer sensitive områder. Men: Smertene går over veldig fort.

Er det flaut å gå og vokse seg?
Svar: Jeg smalltalker, jeg får deg til å glemme at det er flaut.
Det er mange som sier at det er supert at samtalen holdes i gang for å glemme smerten, mens andre (faktisk) går i en Zen mode, lukker øynene, slapper av så godt av som de kan og ønsker gjerne å ha litt rolig musikk.
Tenk på deg sånn som det faktisk er: En hårklipp.
Bare det ikke er på hodet.

Hvordan behandle huden etter voksing
Nå som huden din er glatt (i minst 4 uker til din neste time) må huden få god pleie, spesielt rett etter du har blitt vokset.
Etter 24 timer bør du skrubbe deg med en skrubb som består av syrer som forebygger mot inngrodde hår.
NB: ALLE velværeskrubber med jojobakuler, plastkule, salt etc forebygger ikke mot inngrodde hår. Det er fruktsyrer som klarer å gjøre denne jobben. Invigorating Face & Body scrub og / eller Hydration Peel Pads fra Elizabeth Arden PRO jobber i dybden og peeler mildt bort døde hudceller slik at porer åpner seg og håret kan dermed finne veien ut.

Krem skal alltid brukes etter du har skrubbet deg, da er Revitalizing Body Lotion det beste å bruke fordi den også har en eksfolierende effekt som forebygger mot tørr hud og inngrodde hår.
Skrubb 2 – 3x i uken på kropp og bruk krem hver dag.

Vent alltid 24 timer med sol/solarium og badstue med trening da huden kan bli irritert.
Til slutt vil jeg bare si at når du barberer deg, vokser hårene veldig fort ut igjen og hårene blir stive.
Gjentatte voksbehandlinger gjør hårveksten svakere og mykere. Jeg bruker mild voks som er ment for sensitiv hudområder.

Wax on, wax off!

Hilsen Henriette