Min tilnærming til smykker er veldig personlig. På hvert trinn i livet har inspirasjonen bak arbeidet mitt endret seg for å gjenspeile nye påvirkninger og nye måter å tenke på. Jeg har alltid prøvd å oversette en stemningstegning på min egen kreativitet.

Merket Lily and Rose kommer fra min kjærlighet til tidløs vintage, håndtverk og couture kjoler.


Reisen min startet i 2007 med min couturelinje Zetterberg Couture. Nå tilbringer jeg mesteparten av tiden i den svenske skjærgården, i et gammelt, men vakkert hus. Øylivet kan være romantisk, mystisk og grovt på samme tid. Det kler meg. Det gir meg inspirasjon. Jo mer tid jeg tilbringer på øya, jo mer blir jeg inspirert. Natur og eventyr har alltid tiltrukket meg, så flyttingen fra en byleilighet til øyhuset for 7 år siden har gitt meg en følelse av å gå tilbake i tid.


En av mine største inspirasjoner er farger. Mitt varemerke er en dristig kombinasjon av lekenhet, brukbarhet og glamour.

Til slutt handler smykker om karakter: lidenskap og humor fra håndverkeren, designeren og kvinnen som til slutt vil bruke dem, og skaper fantastiske smykker til bemerkelsesverdige kvinner.


Therese Zetterberg / designer og kreativ leder